Varmepumpe - det rigtige valg til din bolig? 

Gode besparelser med den rette varmepumpe

Der er mange penge at spare – og et bedre indeklima i vente – hvis du skifter til en varmepumpe i dag. Teknologien er gennem de seneste år blevet væsentlig forbedret, og dagens anlæg er særdeles effektive. Med den moderne varmepumpe kan der spares store beløb på boligens varmeregning.

Den varmepumpe, du bør vælge, afhænger bl.a. af følgende boligforhold;

  • Størrelsen af din grund
  • Beliggenhed

Samtidig skal du selvfølgelig også tage højde for mængden af husstandens varmeforbrug. Årsagen heraf skal findes ved, at varmepumperne fås i mange forskellige størrelse. Oftest hænger det sådan sammen, at jo større varmepumpen er, desto dyrere er varmepumpen samtidig. Vores pointe er derfor, at med kendskab til dit varmeforbrug, så behøver du netop kun den varmepumpe, som kan dække husstandens behov. Det betyder, at du behøver en mindre investering end først antaget. Hvis du er i tvivl, hvor meget varme du bruger om året, så kontakt Bedre Bad Højslev. Vi hjælper med at aflæse, og foretager samtidig relevante beregninger, hvis det er nødvendigt.

Kontakt os allerede i dag for et uforpligtende tilbud. Du kan finde vores kontaktinformationer her.

Jordvarme er miljørigtigt og vedvarende energi

Et jordvarmeanlæg består af et nedgravet rørsystem og en varmepumpe, som udnytter temperaturforskellen på jordens varme og pumpens kølevæske til at udvinde energi. Ved brugen af jordvarme til opvarmning af din bolig, så vil mængden af CO2-udslip være lavere end 50-60 procent sammenlignet med almindelige opvarmningsformer – herunder eksempelvis oliekedel. 300 m2 grund er oftest nok (afhænger af jordtype). Selv hvis du bor på en ganske lille grund, kan jordvarmen hentes fra en lodret boring.

Varmeudgifterne kan rent faktisk halveres ved at skifte fra oliefyr til jordvarme. Med den rette finansiering skabes endda plus på balancen mellem energien og den samlede besparelse.

Hvis du er meget glad for din have, så skal du ikke være nervøs for, at jordvarmeslangen ødelægger dine afgrøder eller beplantninger. Vi råder dog på det kraftigste, at man ikke planter buske og træer ovenpå slangerne, da der alt andet end lige skabes skygge, hvilket sænker temperaturen i sidste ende. Dog har det betydning for hvilken type af jord, som man har på sin grund. Fugtig jord er bedre til at lede varmen videre til boligen, og er samtidig bedre til at trække varmen ud af jorden. Men bare tag det roligt, vi foretager relevante beregninger og målinger inden projektforløbet sættes i gang.

Når du bestiller jordvarme gennem Børge Hansen VVS i Højslev, så foretager vi relevante jordprøver fra din grund. Samtidig beregninger vi selvfølgelig også størrelsen på anlægget, så der skabes kongruens for energiforbruget. Vælg Bedre Bad Højslev til dit næste store projekt, og lad os sammen skabe en moderne og energirigtig opvarmningsmetode til din bolig.

FRA LUFT – til både vand og varme

Varmepumper kan også hente energien fra luftens temperatur. Så slipper du for nedgravning af slanger, men får til gengæld også en anelse ringere effektivitet. Den primære fordel er derfor, at denne løsning kræver en mindre investering, og projektet samtidig er af betydelig mindre omfang. Ulempen er blot, at man ikke udnytter effektiviteten fuldt ud. Det er langt fra en dårlig løsning, og kan give dig besparelser på din varmeregning på længere sigt. Samtidig er det også en mere miljøvenlig metode, hvis det sammenlignes med andre opvarmningsmetoder. 

Luft til vand varmepumpe

Ved en luft til vand varmepumpeløsning trækkes den ophobede energi ud af luften. Energien tilføres vandet i varmtvandsbeholderen til ejendommen. Luftvarme er den varmeudvindingsmetode, som giver den letteste installation. Der kræves hverken en boring eller omfattende udlægning af slanger.

Selv når det er minusgrader udenfor, kan luft-til-vand-varmepumpen producere energi til din bolig. Lyder det lidt for godt til at være sandt, så for fortrøst ikke med at kontakte Børge Hansen VVS i Højslev. Vi forklarer gerne, hvordan installation fungerer, og hvilken betydning det kan have for din varmeregning og energiforbrug. 

Luft til luft varmepumpe

En anden mulighed er luft til luft varmepumper, som er et grønt og vedvarende alternativ til elvarme. Ved en luft til luft løsning komprimeres udeluften og energien anvendes til at opvarme frisk luft. Denne blæses så efterfølgende direkte ind i boligen.

Hent beregningseksempler

Få tjek på hvad du kan spare i kroner og ører ud fra netop din boligsituation! Vi laver gerne konkrete beregninger til din mulige energibesparelse. Kontakt Bedre Energi Højslev allerede i dag.

Varmeveksler eller Varmepumpe?

Faktisk er  en varmepumpe og en varmeveksler præcist det samme. Begge løsninger arbejder med at sætte væske eller luft under tryk. Derefter trækkes energi eller populært sagt kalorier ud af luften og væsken. Energien tilføres direkte til vandet eller luften.

Driller din varmepumpe eller overvejer du en ny type varmepumpe

Bedre Bad Højslev reagerer hurtigt, hvis den varmepumpe du har giver anledning til problemer. Vi rådgiver også i dit valg af ny varmepumpeløsning.  Vi rykker oftest ud her:  Højslev, Skive, Roslev, Stoholm, Viborg, Skals, Løgstrup, Spøttrup, Nykøbing Mors og Vinderup.

Ring på til Bedre Energi Højslev, Børge Hansen VVS på 97 53 56 00.

Hvad er den rigtige løsning til din bolig?

Kontakt os og hør om dine muligheder for at få en besparende varmeløsning til din bolig. Vi løser opgaver over hele Østjylland. Vi lader aldrig vores kunder være i stikken, og kører gerne langt for dig.